/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Codreanu: „Eu am avut multe presiuni. Îmi spuneau să nu-i scot ghereta că o să zbor din funcție”

missing
10 iulie 2019, ora 16:11

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codeanu ar fi fost amenințat de mai mule ori, atunci când Primăria a anunțat că va evacua benevol sau forțat garajele metalice din capitală. Despre asta, acesta a spus în cadrul unei conferințe de presă, unde a mai precizat că amenințările au venit din partea „colegilor de la Consiliul Municipal Chișinău” și „colegi din Parlament”, însă nu a menționat numele acestora. 

Eu am avut multe presiuni și amenințări, eu și colegii mei. Nu a fost ușor să evacuăm garaje sau gherete. Te suna fiecare de dimineață până seară că e ghereta nașului sau a cumătrului. Îmi spuneau: „Nu-mi scoate ghereta că o să zbori din funcție. La pretori „nu crede că ești veșnic că o să zbori din funcție”, nu te atinge de acela că-i cumătrul vecinului meu și o să zbori din funcție, diferite. Noi moldovenii suntem inventivi la a amenința”, a spus Codreanu.

La 31 octombrie a anului trecut, Ruslan Codreanu a semnat o dispoziție prin care unitățile de comerț ambulant și staționare provizorii din capitală să fie evacuate sau reamplasate etapizat, conform unui plan aprobat de către autoritățile administrației publice locale.

Iar la data de 7 martie a acestuia an, autoritățile municipale din Chișinău s-au apucat să evacueze garajele metalice, amplasate neautorizat. Primii au fost cei de la Pretura sectorului Centru, reprezentanții cărora au postat un video pe rețelele de socializare.

Ruslan Codreanu a fost demis din funcția de primar interimar al capitalei de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC) la data de 4 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram