/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ivan Diacov, despre adunarea la care s-au ales membrii CSP: „Votcă, cognac, mâncăruri, Natașa Gordienco, am «guleit» vreo 5 ceasuri”

10 iulie 2019, ora 21:03

Ex-procurorul municipiului Chișinău Ivan Diacov a povestit cum s-a petrecut acum câțiva ani adunarea la care s-au ales membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Acesta își amintește că evenimentul a fost organizat la Filarmonică și că s-a asemănat mai mult cu o petrecere de zile mari.

„Când s-a făcut parcursul european s-a planificat pe diferite domenii, inclusiv pe Justiție și ai noștri au scris: «Să reformăm Justiția», dar nu au scris concret ce să reformeze, cum, în ce mod ș.a.m.d. Și când europenii au început să-i preseze, s-au grămădit niște șmecheri, eu nu vreau să dau familii, ei știu, nu în Procuratură, dar acolo undeva, într-un bar sau nu știu unde, și au zis: «Hai pe banii lor, să ne facem procuratură nouă». Legea despre procuratură la etapa aceea era aproape perfectă, poate unele momente se putea de corectat, dar nu așa (…). Când au făcut adunarea aceea prima dată, la Filarmonică, ne-au grămădit, am votat noi repede, repede și enunță: «Stimați colegi, până o să numărăm, iată la etajul doi acolo este masă, duceți-vă să vă ocupați». Ne-am ridicat, dar acolo o masă: votcă, cognac, mâncăruri, Natașa Gordienco, toți artiștii din Moldova… Oameni buni, am băut și-am «guleit» vreo cinci ceasuri, când ne cheamă și ne citesc votul, am rămas trăsniți”, a povestit Ivan Diacov la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Fostul procuror nu s-a dat în detalii despre cine a finanțat acea „adunare-petrecere”: „Au finanțat cei care trebuiau. Și iată de atunci s-a început. S-a constituit un grup de procurori, de șmecheri, care au început a face legile pentru dânșii și ei și-au împărțit roluri și iată așa am ajuns noi azi că avem PCCOCS. Noi nu avem noțiune juridică de crimă organizată, atunci această procuratură cu ce luptă? Iată că luptă cu ceea ce trebuie”, a mai spus Diacov.

Ex-procurorul este de părere că CSP trebuie să fie restructurat și spune că ideea de a fi mărită componența acestui consiliu, cum au propus exponenții guvernării, nu este una reușită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram