/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sandu: Proiectul Arenei Chișinău seamănă a escrocherie. „Se pare că suma de 43 mln de lei s-a luat din pod”

10 iulie 2019, ora 13:11

Prim-ministra Maia Sandu declară că proiectul Arena Chișinău seamănă, mai degrabă, a escrocherie. Aceasta a afirmă că nu s-au găsit documente care să reflecte cum s-a estimat costul de 43 de milioane de euro pentru acest obiectiv. 

„Se pare că suma de 43 de milioane de euro s-a luat din pod, nu s-au găsit documente justificative pentru a clarifica cum s-a ajuns la această sumă”, a spus Sandu în debutul ședinței Guvernului.

Acum, costul este de 44 de milioane de euro, după ce anul acesta Guvernul în exercițiu Filip a mai suplinit bugetul proiectului cu încă un milion de euro.

„Este riscul ca în realitate costul proiectului să fie mai mic”, a menționat premierul.

Prim-ministra afirmă că nu este clar și de ce s-au alocat tocmai un teren de 69 ha pentru acest obiectiv, în condițiile în care Arena se construiește pe o suprafață de doar 10 ha.

Un alt semn de întrebare este și termenul de garanție al obiectivului care este de doar un an de zile.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că banii pentru trecerea terenului în proprietatea statului au mers în buzunarul „notarului lui Plahotniuc” Olga Botnarenco.

În acest context, prim-ministra a cerut ministrei Educației Liliana Nicolăescu-Onofrei să solicite de la Minsterul Economiei și Ministerul Finanțelor efectuarea unei revizii financiare și tehnice a acestui proiect.

Arena Chișinău se află în construcție. Obiectivul ar urma să fie dat în exploatare pe 14 octombrie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram