/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ FMI va acorda anul acesta Republicii Moldova o finanțare de 46 de milioane de dolari SUA

missing
10 iulie 2019, ora 10:41

Fondul Monetar Internațional (FMI) va acorda Republicii Moldova anul acesta o tranșă de 46,5 de milioane de dolari SUA. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministra Maia Sandu, în urma unei întrevederi cu Ruben Atoyan, șeful misiunii FMI în republica Moldova. 

Premierul a spus că astăzi s-au finalizat două evaluări din cadrul negocierilor Republicii Moldova cu FMI și a fost semnat un acord de finanțare.

Finanțarea va fi acordată după ce acordul semnat astăzi va fi aprobat de consiliul de directori ai FMI.

Potrivit Maiei Sandu, programul actual al Republicii Moldova cu FMI a fost extins până în primăvara anului viitor: „Am convenit mai multe lucruri, inclusiv extinderea actualului program cu FMI până în martie 2020. Am făcut acest lucru pentru a putea beneficia de toată asistența macrofinanciară din partea UE”, a spus prim-ministra.

„Cunoașteți că programul a fost suspendat din cauza deciziilor nepotrivit ale Guvernului precedent, în special cele care țin de amnistia fiscală, dar și alte decizii care au dezechilibrat bugetul Republicii Moldova. Noi am convenit decizii și măsuri concrete care ar echilibra bugetul și ar permite ca toate cheltuielile importante să poată i achitate. Cea mai importantă componentă este posibilitatea de a obține finanțarea externă din partea Uniunii Europene în valoare de 1,3 miliarde de lei”, a mai declarat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram