/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Vor fi sau nu anulate deciziile emise de Eduard Harunjen, dacă va fi demis din funcție? Răspunsul lui Mihai Popșoi

missing
10 iulie 2019, ora 07:55

Deciziile luate de Eduard Harunjen atât timp cât s-a aflat în funcția de procuror general nu pot fi anulate chiar dacă președintele Igor Dodon va semna decretul de demitere a acestuia. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Nu lucrează așa sistemul de drept. De mâine, domnul Harunjen nu va mai fi procuror general și atunci nu va mai avea nicio putere juridică să semneze nimic. Până acum, din păcate, a fost ce a fost”, spune Mihai Popșoi.

Totodată, deputatul spune că, din punct de vedere politic, legitimitatea acțiunilor lui Harunjen de la începutul mandatului și până în prezent sunt discutabile.

Ieri, Parlamentul a stabilit că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general. Aceștia au adoptat o hotărâre prin care constată faptul că Harunjen nu întrunea condițiile pentru a candida la funcții de procuror general, or, acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) timp de nouă luni înainte de a candida la această funcție, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărâre, contravine legislației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram