/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

LISTA finală a candidaților la funcția de judecători constituționali, din care va alege Consiliul Superior al Magistraturii

missing
11 iulie 2019, ora 17:22

Procesul de înregistrare a candidaților la funcțiile de judecători constituționali care vor fi desemnați de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a încheiat. De la anunțarea concursului și până în prezent au reușit să-și depună dosarele 13 candidați. 

  1. Teodor CÂRNAȚ (CV);
  2. Vladimir GROSU(CV);
  3. Oleg POTÎRNICHE (CV);
  4. Sergiu BĂIEȘU (CV);
  5. Eduard BOIȘTEANU (CV);
  6. Mihai CORJ (CV);
  7. Tatiana RĂDUCANU (CV);
  8. Eduard ABABEI (CV);
  9. Andrei COCA (CV);
  10. Domnica MANOLE (CV);
  11. Alexandru SPOIALĂ (CV);
  12. Serghei ȚURCAN (CV);
  13. Iulia SÎRCU (CV).

Potrivit legislației, CSM trebuie să desemneze doi judecători constituționali în termen de 15 zile de la data în care instituția a primit o solicitare în acest sens de la CCM.

Dintre cele 13 candidaturi, membrii CSM vor alege două, pe care le va înainta în calitate de judecători la Curtea Constituțională. Decizia ar urma să fie luată pe data de 16 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram