/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu a plecat la Kiev. A dezvăluit despre ce va discuta cu Zelensky

11 iulie 2019, ora 09:46

Prim-ministra Maia Sandu a plecat astăzi într-o deplasare oficială în Ucraina, împreună cu ministrul de Externe Nicu Popescu. Oficialii urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean, Vladimir Zelensky. La discuții va participa și ambasadorul Moldovei la Kiev.

Mai Sandu a dezvăluit ieri care vor fi unele dintre subiectele ce urmează a fi abordate în cadrul întrevederii cu oficialii ucraineni. Pe lânga votul deputaților moldoveni la APCE, se va discuta despre construcția celor șase hidrocentrale pe râul Nistru.

„Am acest subiect pe agendă și voi exprima îngrijorările noastre. În același timp trebuie să spunem că la Kiev vor avea loc alegeri foarte curând și va trebui să revenim deja către noul Guvern ca să discutăm punctual acest subiect”, a spus Maia Sandu.

Anterior, conducerea Agenției „Apele Moldovei” atenționa despre pericolul care apare, dacă Ucraina va construi hidrocentrale pe Nistru. Acestea vor pune în pericol nu doar sistemul ecologic al fluviului, ci și securitatea alimentării cu apă a Republicii Moldova.

Kievul a sistat deocamdată lucrările de construcție a celor șase hidrocentrale pe râul Nistru. Autoritățile cer un studiu mai amplu privind impactul acestora asupra mediului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram