/VIDEO/ Admis! Curtea Constituțională va fi sesizată cu privire la procesul ex-premierului Vlad Filat

11 iulie 2019, ora 14:06

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis cererea avocaților lui Vlad Filat de a fi sesizată Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) pe marginea procesului ex-premierului. 

„Astăzi Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis o încheiere prin care a admis cererea înaintată de apărarea domnului Filat, privind ridicarea excepției de neconstituționalitate ale unor prevederi legate de Codul de procedură penală, mai exact, ceea ce ține de rejudecarea cererii de revizuire de către același complet de judecată, în sensul în care, dacă aceeași judecători care au participat la judecarea cauzei în fond pot să examineze cererea de revizuire”, a declarat Victor Munteanu, unul dintre avocații lui Vlad Filat.

Din spusele apărătorului, cauza va fi trimisă la CCM și, în perioada în care acesta va fi examinată de către judecătorii constituționali, instanța de judecată a dispus suspendarea examinării cererii de revizuire.

Anterior, Vlad Filat a mai înaintat o cerere de revizuire a dosarului, însă a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. În primul dosar, fostul premier a fost condamnat la 9 ani de închisoare. În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este învinuit de spălarea a circa 13 milioane de lei, fapte pe care nu le recunoaște.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram