Declarație bombă: „Plahotniuc i-ar fi propus lui Chiril Lucinschi 2,5 milioane de dolari cash să părăsească PLDM”

12 iulie 2019, ora 22:26

Fostul parlamentar Chiril Lucinschi declară că au existat mai multe tentative de a-l corupe în perioada în care făcea parte din fracțiunea Partidului Liberal Democrat, iar oameni din anturajul lui Vladimir Plahotniuc i-ar fi promis 2,5 milioane de dolari, dacă părăsește partidul și se declară deputat independent.

„O persoană a fost la mine și mi-a spus că ar fi de dorit ca eu să ies din rândul partidului. Să nu ader la altă majoritate, ci să fiu independent. Mi-a propus 2,5 mil de dolari sau euro, nu știu. O sumă care m-a șocat. Mi-a spus că această sumă o să fie adusă cash”, a declarat Chiril Lucinschi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Anterior ar fi fost și alte încercări de a-l corupe pe Lucinschi. „Au încercat de câteva ori cu binișorul”, afirmă ex-deputatul.

După ce a refuzat ofertele, Lucinschi spune că au început presiunile prin organele de anchetă. „După refuzul meu m-am trezit cu raportul Serviciului Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA. Raportul conținea informații despre companii  din Liechtenstein în care am fost eu cândva beneficiar final, numele oamenilor cu care am lucrat. Au împachetat așa că aceste companii au primit credite, alții niște bani. Raportul avea 3 pagini”, susține Lucinschi.

Potrivit fostului deputat, oferta de a părăsi fracțiunea PLDM a fost chiar înainte ca Valeriu Streleț să fie ales prim-ministru. Voturile pentru candidatura sa au fost la limită și Lucinschi spune că a realizat abia atunci ce avea să se întâmple pe scena politică dacă ar fi plecat din fracțiunea PLDM.

Precizăm că Chiril Lucinschi a fost condamnat de prima instanță la cinci ani de închisoare, fiind învinuit că a primit de la Ilan Șor 440 000 de dolari în contul companiei „IPA International” în baza unor contracte fictive. Procurorii afirmă că banii ar proveni de la BEM, iar Lucinschi știa despre spălarea lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram