/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În tabăra din Sergheevka, care aparține R. Moldova, nu s-au intoxicat copii moldoveni

12 iulie 2019, ora 19:56

Cei 46 de copii care s-au intoxicat la o tabără din Sergheevka, care aparține Universității de Medicină din Chișinău, nu sunt din R. Moldova. Administrația taberei a precizat pentru TV8 că toți copiii sunt ucraineni.

Potrivit reprezentatului taberei, care ne-a răspuns la telefon, printre cei 226 de copii cazați acolo în prezent nici nu sunt copii moldoveni.

Rezultatele investigațiilor efectuate în tabără ar fi arătat că totul este în regulă la bucătărie, iar copiii ar fi putut lua microbul din apa de mare.

„Am luat analiza apei din mare și liman, pentru că micuții s-au scăldat și în mare și în liman. Asta a fost după ploaie și probabil ceva s-a întâmplat cu apa. Dar copiii au fost și la piață. Și-au cumpărat porumb fiert și alte lucruri care puteau să provoace problema”, bănuiește reprezentantul administrației taberei „Medic 2” din Sergheevka.

Totodată, consultanta secției comunicare din cadrul Universității  de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ne-a spus că tabăra aparține instituției, dar a fost dată în folosință de din 2008 unui agent economic din Ucraina. Astfel, universitatea nu ar avea vreo vină în cazul intoxicației în masă care s-a produs în tabăra din Sergheevka.

Amintim că 46 de copii din tabăra „Medic 2” au fost internați în spital zilele trecute, fiind diagnosticați cu „enterocolită”. Autoritățile ucrainene au inițiat un proces penal pe acest caz și urmează să investigheze cine se face vinovat de intoxicarea în masă.

Intoxicație în masă la o tabără din Sergheevka ce aparține R. Moldova: 46 de copii sunt în spital

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram