Proiectul inițiat de fosta guvernare democrată „Drumuri bune” nu va fi stopat. Pentru construcția drumurilor vor fi cheltuite toate cele 950 milioane de lei prevăzute în uget, doar că banii vor fi redistribuiți altfel. Anunțul a fost făcut de ministra Finanțelor Natalia Gavriliță.

„Guvernarea precedentă a concentrat construcția drumurilor acolo unde era important din perspectivă politică. Ministerul Economiei, care este responsabil de implementarea acestui program, a făcut o evaluare și vor fi reorientate resursele pe diferite criterii, în special per capita, ca să fie o distribuire echitabilă a finanțării pentru drumuri”.

„Va fi făcută o evaluare per capita, cate persoane beneficiază de acest drum. Și în cadrul licitațiilor deja efectuate vor avea loc negocieri cu antreprenorii pentru a reorienta resursele mai echitabil.  Planificăm să debursăm și să permitem cheltuirea întregii sume planificate în buget pentru drumuri – 950 milioane de lei.

Precizăm că, după ce a plecat de la guvernare Partidul Democrat, în spațiul public au fost lansate mai multe avuzații potrivit căroră noul Guvern ar intenționa să sisteze proiectele lansate de democrați „Drumuri Bune” și „Prima Casă”. Natallia Gavriliță a negat astăzi acest lucru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!