/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Autorul crimei de la Botanica, identificat. Bărbatul care a omorât o mamă a doi copii a fost dat în căutare

missing
14 iulie 2019, ora 12:14

Bărbatul care a strangulat o mamă a doi copii și a ascuns cavrul într-o mașină a fost identificat de polițiști și a fost dat în căutare. Potrivit oamenilor legii, acesta a fost identificat aseară, însă, deocamdată, nu a fost găsit. Bănuitul, în vârstă de 40 de ani, a fost judecat anterior inclusiv pentru omor în Federația Rusă, iar în Republica Moldova a fost judecat pentru săvârșirea jafurilor.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că a fost o operațiune complicată având în vedere cadrul normativ. „Criminalul a fost identificat aseară și a fost dat imediat în căutare. Mai multe detalii nu vă pot da atât timp cât urmărirea este în desfășurare. Vă asigur că acesta va fi prins și diferit justiției”, a declarat ministrul.

Ministrul spune că operațiunea de urmărire a acestei crime a fost complicată și pentru că unii polițiști, au scos informații, inclusiv informații false, către presă, scurgeri care au periclitat bunul mers al anchetei și au indus o stare de panică în societate.

Igor Zglavuță, șeful Direcției combaterea crimelor grave din cadrul INI, spune că descoperirea crimei a durat trei zile, iar informația apărută în presă că femeia omorâtă ar fi fost dezmembrată este eronată. Potrivit lui, victima a fost strangulată, iar alte vătămări corporale grave, în afară de o eschimoză pe buze, nu a avut. „Sunt niște eschimoze pe mâini, asta înseamnă că victima a opus rezistență. Nu este vorba despre niciun grup criminal organizat”, spune șeful Direcției combaterea crimelor grave.

Oamenii legii spun că victima și bănuitul nu se cunoșteau. Atacatorul i-a sustras și niște bani femeii.

O femeie a fost găsită fără suflare, pe bancheta din spate a furgonetei care îi aparținea. Mașina a fost găsită parcată pe o stradă din sectorul Botanica de către o prietenă a victimei. După examinarea cadavrului, medicul legist a depistat semne de moarte violentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram