Fostul premier Vlad Filat spune despre declarația lui în plenul Parlamentului, înainte de a fi pus sub cătușe, de a „arunca totul în aer” că la început, după ce a fost încarcerat, credea că transmite mesaje și începe să comunice, doar că această comunicare se „lovea” de o cenzură, în prima instanță, după care de un blocaj direct. Declarațiile au fost făcute pentru TV8, în primul interviu oferit după ce a fost pus după gratii.

„Ce transmiteam eu prin așa-numitul avocat Igor Popa ori nu ajungea acolo unde transmiteam eu mesaje, ori ajungeau în primă instanță la GBC, ori, un al treilea model de a stopa mesajele mele, cu argumentările de rigoare înainte de a transmite mesajul că nu trebuie să se ia în serios ceea ce transmit eu fiindcă am o anumită stare”, a declarat Vlad Filat.

Fostul premier spune că dacă ar fi avut un alt avocat nu era să fie izolat. „Mă refer la o izolare totală în plan extern și în plan intern. Ei nu au urmărit arestarea mea, ei au urmărit eliminarea mea din activitatea politică, în rezultat, eliminarea Partidului Liberal Democrat pentru a prelua puterea în întregime”, a mai declarat politicianul.

Vlad Filat susține că „războiul” împotriva lui s-a început după ce a constituit o comisie guvernamentală privind situația pe piața media.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!