/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu: Socialiștii vor fi invitați la Bruxelles să spună direct că susțin cursul european al R. Moldova

15 iulie 2019, ora 14:40

Reprezentanții Partidului Socialiștilor urmează să fie invitați la Bruxelles pentru a spune clar dacă susțin parcursul european al R. Moldova. Despre asta a anunțat prim-ministra Maia Sandu în cadrul unui interviu acordat la Kiev pentru „Radio Svoboda”.

„Știu că vor fi invitații pentru reprezentanții PSRM la Bruxelles pentru ca ei să spună acolo direct că susțin cursul european al R. Moldova. E important ca toate forțele politice să spună că ele vor ca într-o zi R. Moldova să fie parte a Uniunii Europene și ele vor lucra la asta și nu se vor opune”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată de jurnalistul ucrainean dacă există șanse ca socialistul Igor Dodon să-și retragă declarațiile anterioare ce țin de integritatea teritorială a Ucrainei și regiunea Crimeea, Maia Sandu a recunoscut că a purtat discuții la acest subiect cu Dodon.

„Eu sper că acest lucru se va întâmpla. Eu am vorbit cu președintele că el trebuie să facă acest lucru, pentru că este important pentru noi să avem relații bune cu vecinii noștri și cu Romînia și cu Ucraina”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram