Ex-premierul Vlad Filat nu se va mai întoarce în politică. Cel puțin asta a menționat fostul prim-ministru în cadrul emisiunii „Cutia Neagră cu Mariana Rață” de la TV8. Filat a mai spus care sunt acum prioritățile sale și cu ce se va ocupa după ce va fi eliberat din închisoare.

Eu pot să spun că sunt alt om. În primul rând eu nu mai gândesc în termen scurt. La mine gândurile sunt în timp. Și ceea ce am eu ca prioritate vizează eliberarea mea. Politica se regăsește printre lucrurile pe care ați vrea să le faceți? – Nu cred. În modul direct nu. Dar aș vrea ca experiența și cunoștințele mele în acest domeniu să poată fi utile pentru cei care ar dori. Consultare politică, dacă cineva ar dori. ”, a spus Filat.

Fostul prim-ministru a mai vorbit și care va fi următorul pas pe care îl va face după eliberarea din închisoare.

„După eliberare, pasul următor este reabilitarea. Numele pe care îl port nu este doar al meu. Este al copiilor mei, al părinților mei. Dar cu ce urmează să mă ocup după…urmează să văd. Dar abordarea va fi cu totul și cu totul alta”, a mai adăugat Filat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!