/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Unul dintre candidații la funcția de șef al CNA acuză Comisia Juridică de lipsă de transparență

missing
15 iulie 2019, ora 18:26

Unul dintre cei zece candidați care s-au înscris la concursul anunțat de Parlament pentru desemnarea directorului Centrului Național Anticorupție critică acțiunile deputaților din Comisia juridică care au decis să prelungească concursul și îi acuză de lipsă de transparență. Fosta șefă adjunctă a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, se arată indignată de faptul că Parlamentul nu a publicat CV-urile, scrisorile de motivare și conceptele de dezvoltare a CNA depuse de candidați, așa cum prevede regulamentul concursului.

„Înțelegeam această decizie dacă aplicau 1, 2 sau 3 candidați. Dar sânt 10. Care e garanția că cei care vor aplica în urmatoarele zile nu vor avea acces la conceptele de dezvoltare instituțională depuse de candidații ce au depus în termen? Care e garanția că nu-și vor rescrie scrisorile de motivare? Și care e garanția că aliații de la guvernare nu vor folosi următoarele zile pentru negocierea candidatului?! Transparența concursului este esențială pentru credibilitatea viitorului director CNA și a instituției în întregime… Și atât de mult vroiam să cred că vom fi guvernați altfel”, a scris Cristina Țărnă pe facebook.

Cristina Țărnă consideră că Parlamentul trebuia să publice lista tuturor persoanelor care s-au înscris la concurs și nu să anunțe mai târziu cine sunt candidații eligibili.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram