Procurorii au inițiat un dosar penal pe faptul trecerii ilegale a frontierii de către deputatul Ilan Șor, acuzat  într-un alt dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Ieri și azi, oamenii legii au audiat persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii.

Potrivit materialelor, Ilan Șor nu a avut acordul Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală în privinţa acestuia în cadrul căreia faţă de inculpat a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara.

„Deputatul a traversat în mod ilegal frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova. Acţiunile procesuale continuă, iar procuratura va informa, periodic, despre evoluţia acestora”, se spune într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Legislația prevede până la doi ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!