/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dosar penal și verificări la aeroport, după ce Ilan Șor a ieșit ilegal din țară

missing
16 iulie 2019, ora 12:23

Procurorii au inițiat un dosar penal pe faptul trecerii ilegale a frontierii de către deputatul Ilan Șor, acuzat  într-un alt dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Ieri și azi, oamenii legii au audiat persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii.

Potrivit materialelor, Ilan Șor nu a avut acordul Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală în privinţa acestuia în cadrul căreia faţă de inculpat a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara.

„Deputatul a traversat în mod ilegal frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova. Acţiunile procesuale continuă, iar procuratura va informa, periodic, despre evoluţia acestora”, se spune într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Legislația prevede până la doi ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram