Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, le va da explicații membrilor structurii vizavi de concediul pe care și l-a luat în perioada în care CSM a luat decizii importante. Explicațiile au fost cerute la ședința de astăzi de către Petru Moraru. Acesta a propus ca subiectul să fie discutat în ședință închisă „pentru că am multe întrebări la domnul Micu”.

„Vreau să aflu despre absența dl Micu când CSM a înlăturat președintele Curții Supreme  de Justiție și altele. V-ați planificat concediul din timp sau ați dat bir cu fugiții? În perioadă critică pentru sistemul judecătoresc v-ați permis să plecați la odihnă. Eu consider că nu este frumos”, a declarat Moraru.

Acesta i-a cerut lui Victor Micu să-și dea demisia și a spus că a așteptat explicații de la președintele CSM când s-a întors din concediu, acestea însă nu au fost făcute timp de o săptămână.

Propunerea lui Moraru de a asculta explicațiile lui Victor Micu a fost inclusă suplimentar pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a CSM.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!