/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Replica lui Usatîi după ce Filat a spus că nu Șor ar fi fost beneficiarul final al concesionării Aeroportului Chișinău

missing
16 iulie 2019, ora 06:04

Președintele formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, califică informațiile spuse de Filat despre concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău drept unele false. În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 acesta a menționat că fostul prim-ministru nu ar fi spus tot adevărul și că Șor ar fi cel care a fost beneficiarul concesionării Aeroportului.

Ne cunoaștem deja de mult timp. A avut posibilitatea să spună despre Aeroport și despre toate celelalte. Dor că despre Aeroport nu a spus adevărul. El a fost cel care a avut parte de procente împreună cu Șor și Plahotniuc. 10% avea Filat, 10% Plahotniuc și cele 80% erau ale lui Șor. Chiar Filat mi-a spus atunci despre asta. După, eu sunt sigur că Șor i-a dat lui Plahotniuc 70-75 %. Vorbesc despre prima etapă”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii de aseară „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

De partea cealaltă, Filat spune că contractul de concesionare a aeroportului ar fi fost pregătit de Serghei Iaralov. De asemenea, în cadrul interviului în exclusivitate pentru TV8  Filat a spus de ce a fost nevoie ca aeroportul să fie concesionat și a adus exemplul mai multor state care au semnat astfel de contracte de investiții în aeroporturi cu parteneri privați și au fost cu succes.

Filat afirmă că era nevoie de a investi în aeroportul din Chișinău peste 200 milioane de euro, bani pe care statul nu îi avea. Pe de altă parte, dezvoltarea aeroportului era necesară pentru că nu avea să facă față creșterilor fluxurilor de pasageri, odată cu liberalizarea regimului de vize cu UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram