/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

ULTIMA ORĂ // Președintele CSM a fost demis

missing
16 iulie 2019, ora 13:18

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii CSM. Pentru demisia lui Micu au votat 9 din cei 10 membri prezenți la ședință.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat că procedura de revocare a președintelui CSM nu este prevăzută de legislație, dar aceasta poate fi similară cu cea de numire a șefului CSM. Potrivit regulamentului, a fost aleasă comisia de revocare compusă din trei membri ai CSM. Ulterior au fost imprimate 12 buletine de vot, două fiind declarate nevalabile pentru că au lipsit de la ședință doi membri ai CSM. În buletine au fost incluse două opțiuni: pro și împotrivă, pe una dintre ele fiind aplicată ștampila.

Comisia a  anunțat rezultatul votării: 9 voturi pro și unul împotrivă.

După ce a fost demis din funcția de președinte al CSM, Victor Micu a anunțat că rămâne membru al structurii. „Decizia Consiliului o respect, pentru că există un organ colegial. Vreau să mulțumesc colegilor mei din CSM și din sistemul judecătoresc. Întotdeauna am fost blamați de politic, dar m-am străduit să apăr independența sistemului judecătoresc… Timpurile le vor așeza pe toate la loc. Viața nu se sfârșește”, a declarat Micu.

Interimatul funcției de președinte al CSM va fi asigurat de Dorel Musteață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram