/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cumpărarea funcției de procuror general cu 2 milioane de euro de către Plahotniuc. Filat continuă epopea

missing
17 iulie 2019, ora 08:25

După ce a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru TV8 că funcția de procuror general a fost vândută de Serafim Urechean cu 2 milioane de euro, Vlad Filat a oferit mai multe detalii despre acest târg în cadrul emisiunii „În Profunzime” de Pro TV.

Filat precizează că nu a fost martor când Plahotniuc i-a transmis banii lui Urechean și nu i-a numărat, dar „am fost informat din sursă veridică că acest lucru se întâmplă”.

Fostul președinte al PLDM își amintește că a avut și o discuție cu ceilalți lideri ai AIE, chiar înainte să fie votat Valeriu Zubco pentru funcția de procuror general.

„M-am întâlnit cu Lupu, Ghimpu și Urechean. Discutia a fost despre schimbul care s-a făcut între PD și AMN: procuror- șef al Serviciului de Informații și Securitate”, a spus Filat, precizând că nu s-a vorbit atunci despre bani, pentru că nu erau probe concrete.

În cadrul aceluiași interviu, în altă ordine de idei, Vlad Filat a vorbit despre interceptările care au ajuns în presă, în care el ar discuta cu Ilan Șor. Acesta nu recunoaște autenticitatea înregistrărilor și spune că va solicita o expertiză tehnică.

„Sunt expresii pe care eu efectiv nu le folosesc. Sunt multe lucruri scoase din context. Eu niciodată nu am avut planificată plecarea. Am avut posibilitatea să plec, dar am stat până la urmă și sunt în penitenciar și nu regret faptul că nu am plecat… Un om face această expertiză și vom reveni”, afirmă Filat, făcând trimitere la faptul că în una dintre acele interceptări se vorbește de plecarea lui Șor din R. Moldova pentru o perioadă.

Vlad Filat a mai povestit despre relația pe care a avut-o cu Renato Usatîi, care nu a fost una de prietenie. „Noi comunicam cu Usatîi, dar să spun că am avut o relație este prea mult spus. Nu aveam relații prietenești. Usatîi nu a fost consilierul primului ministru. Puteți verifica asta la Guvern”, a declarat Filat, care a recunoscut totuși că a făcut o greșeală când a acceptat invitația lui Usatîi de a merge la un meci de fotbal în străinătate, folosind o cursă charter de avion.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram