După ce a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru TV8 că funcția de procuror general a fost vândută de Serafim Urechean cu 2 milioane de euro, Vlad Filat a oferit mai multe detalii despre acest târg în cadrul emisiunii „În Profunzime” de Pro TV.

Filat precizează că nu a fost martor când Plahotniuc i-a transmis banii lui Urechean și nu i-a numărat, dar „am fost informat din sursă veridică că acest lucru se întâmplă”.

Fostul președinte al PLDM își amintește că a avut și o discuție cu ceilalți lideri ai AIE, chiar înainte să fie votat Valeriu Zubco pentru funcția de procuror general.

„M-am întâlnit cu Lupu, Ghimpu și Urechean. Discutia a fost despre schimbul care s-a făcut între PD și AMN: procuror- șef al Serviciului de Informații și Securitate”, a spus Filat, precizând că nu s-a vorbit atunci despre bani, pentru că nu erau probe concrete.

În cadrul aceluiași interviu, în altă ordine de idei, Vlad Filat a vorbit despre interceptările care au ajuns în presă, în care el ar discuta cu Ilan Șor. Acesta nu recunoaște autenticitatea înregistrărilor și spune că va solicita o expertiză tehnică.

„Sunt expresii pe care eu efectiv nu le folosesc. Sunt multe lucruri scoase din context. Eu niciodată nu am avut planificată plecarea. Am avut posibilitatea să plec, dar am stat până la urmă și sunt în penitenciar și nu regret faptul că nu am plecat… Un om face această expertiză și vom reveni”, afirmă Filat, făcând trimitere la faptul că în una dintre acele interceptări se vorbește de plecarea lui Șor din R. Moldova pentru o perioadă.

Vlad Filat a mai povestit despre relația pe care a avut-o cu Renato Usatîi, care nu a fost una de prietenie. „Noi comunicam cu Usatîi, dar să spun că am avut o relație este prea mult spus. Nu aveam relații prietenești. Usatîi nu a fost consilierul primului ministru. Puteți verifica asta la Guvern”, a declarat Filat, care a recunoscut totuși că a făcut o greșeală când a acceptat invitația lui Usatîi de a merge la un meci de fotbal în străinătate, folosind o cursă charter de avion.

 

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!