/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/DOC/ Curtea de Apel: Gheorghe Petic a fost ajutat de susținători să evadeze din sala de judecată

missing
17 iulie 2019, ora 22:30

Curtea de Apel Chișinău se adresează Parlamentului, Guvernului, Președinției, Consiliului Superior al Magistraturii și misiunilor diplomatice din Republica Moldova, după ce Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată în timpul ședinței. Adresarea vine după examinarea dosarului lui Petic de azi, unde mai mulți susținători ai fostului polițist de frontieră au venit și au manifestat în fața instituției.

Enunțăm situația gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul ședinței de judecată. Și mai grav, acesta a fost ajutat de către susținătorii acestuia, cărora instanța de judecată li-a permis să asiste în ședința de judecată întru respectarea caracterului public și transparent al ședinței.

Numărul mare de susținători atât din sală, cât și din holul instituției la instigarea directă și îndemnul direct a lui Gheorghe Petic au dat buzna agresând în mod vădit angajații instituției penitenciare și reprezentanții poliției judiciare care erau în număr neînsemnat față de cetățenii prezenți.

Curtea de Apel Chișinău califică drept imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată care examinează dosarul în cauză și asupra tuturor judecătorilor din țară care examinează dosare de rezonanță și mediatizate, or în circumstanțele date nici nu poate fi vorba de o justiție independentă și supunerii acestora doar în fața legii.

Totodată, suntem îngrijorați de faptul că, Inspectoratul General de Poliție intenționat sau neintenționat nu a asigurat în măsură cuvenită ordinea și securitatea în cadrul examinării unui dosar atât de mediatizat”, se arată în comunicatul emis de Curtea de Apel Chișinău.

Azi a avut loc o ședință de judecată în dosarul lui Petic. În fața Curții de Apel au venit mai mulți susținători ai fostului polițist de frontieră.

În timpul ședinței Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată și a venit în fața manifestanților.

Cererea privind revocarea măsurii de arest, care a fost depusă azi de avocații lui Petic și respinsă de instanța de judecată, urmează să fie examinată mâine la Curtea de Apel de alți magistrați.

Foto: publika.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram