/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ ULTIMA ORĂ! Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. Spune că a fost limitat în posibilități

missing
17 iulie 2019, ora 15:36

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. Într-un comunicat de presă publicat pe pagina Parlamentului acesta spune că în actualul legislativ rolul deputaților independeți este redus la zero. 

„Prin urmare, clară este concluzia că în Parlamentul ales prin sistemul electoral mixt, deputatul independent este limitat în posibilității și nu poate răspunde exigențelor alegătorilor, mai cu seamă a celor care l-au ales! În acest context, nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest legislativ și anunț despre depunerea mandatului de deputat”, a scris Viorel Melnic.

În această dimineață, într-un live pe Facebook, președintele Partidului Nostru a anunțat că deputații independenți ar urma să-și depună mandatele. Renato Usatîi a spus că Melnic va pleca din funcție pentru a fi în siguranță.

De asemenea, Renato Usatâi a spus că în timpul apropiat opt deputați urmează să părăsească Partidul Democrat.

Ulterior, deputatul democrat Vladimir Cebotari a venit cu următoarea reacție pe rețelele de socializare: „Fracțiunea PDM din Parlamentul RM nu se dezbină, este integră și transmite urări de bine tuturor, chiar și celor care nu ne doresc să rămânem așa cum suntem, pe drumul cel bun”.

La alegerile Parlamentare din acest ant, Viorel Melnic a ieșit învingător cu 62,74 % din sufragii pe circumscripția 48  ce cuprinde or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender. El este conducătorul AO „Pentru Orhei”.

În 2006, devine viceministru al Economiei, iar în anii 2008-2009, a fost şef al Serviciului Vamal al R. Moldova. Până în anul 2015 a făcut parte din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus pe atunci de Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram