Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, nu știe câte documente au fost anexate la raportul Kroll 2 și nu poate spune dacă raportul ar mai conține câteva părți secrete, așa cum a nunțat anterior Renato Usati. Nici despre veridicitatea documentelor prezentate de liderul Partidului Nostru guvernatorul nu s-a putut expune.

„Stiu cu exactitate de raportul detaliat care a fost făcut public de comisia de anchetă, restul documentelor au fost preluate imediat de Procuratură, de aceea nu pot cu exactitatea să mă expun despre numărul de documente anexate la acest raport. Nu cunosc subiectul și nici nu am fost în bancă atunci”, a declarat Armașu.

Cât despre veridicitatea actelor prezentate de Usatîi, guvernatorul spune că partea a doua a raportului a fost livrată direct Procuraturii și el nu a văzut-o.

„Câțiva colegi din BNM au văzut drafturi din raport la etapa de elaborare a acestuia, dar raportul final nici noi nu l-am văzut. Noi nu cunoaștem dacă ele sunt autentice sau nu. I-am întrebat și eu (nota redacției – pe reprezentanții Kroll), dacă sunt autentice sau nu și ei au spus că nu comentează autenticitatea unor documente despre care nu cunosc proveniența”, a precizat Octavian Armașu.

Guvernatorul afirmă că i-a informat pe cei de la Kroll că au fost scurse niște documente, după conferința lui Renato Usatîi, dar nu a putut spune dacă autoritățile de la Chișinău ar putea fi sancționate pentru că au încălcat clauzele de confidențialitate.

 

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!