/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Traian Băsescu, discurs în susținerea R. Moldova în Parlamentul European

missing
17 iulie 2019, ora 09:43

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European „să dea perspectivă europeană R. Moldova”, altfel lucrurile nu se vor schimba pe acest teritoriu.

Băsescu afirmă că țara noastră se află într-o zonă gri și nimeni nu se poate pronunța despre viitorul acestei țări, dacă nu se va integra în Uniunea Europeană.

„Problema Republicii Moldova este că nu știe care este viitorul, UE refuză să-i dea perspectiva intrării în UE, mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. Republica Moldova este o țară care se află în zona gri și niciun politician nu poate spune românilor din RM, doamana Mogherini, Republica Moldova e locuită de români. Niciun politician nu poate spune care e viitorul acestei țări, aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Mosova și frontieră UE.

Concluzie, dați perspectivă europeană Republicii Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a spus Traian Băsescu în cadrul unei luări de cuvânt la ședința Parlamentului European.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram