/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Dodon, după ședința Consiliului de Securitate: În scurt timp, mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate

missing
18 iulie 2019, ora 13:10

Procuratura Generală a prezentat astăzi un raport la Consiliul Suprem de Securitate privind anchetele care se desfășoară în cazul fraudei bancare. Procurorul general interimar a prezentat informații despre sechestrele care au fost puse pe mai multe active ale persoanelor bănuite de furtul miliardului. Membrii Consiliului le-au dat mână liberă procurorilor să ceară în Parlament ridicarea imunității unor deputați, dacă au probe că aceștia au atribuții la schema de fraudare a sistemului bancar.

„Dacă Procuratura va deține informații suficiente pentru ridicarea imunității, PG ar putea veni în viitorul apropiat cu astfel de inițiative. Când și cum nu știu. Nu vreau să mă implic în activitatea Procuraturii. Nu pot să spun care deputați și cum. Nu va fi corect. Nu este de competența președintelui”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Membrii Consiliului au analizat la ședință și Raportul Kroll 2. Igor Dodon a precizat că nicio instituție nu a putut confirma astăzi dacă sunt veridice actele preznetate de Renato Usatîi. „Până la sfârșitul zilei, trebuie să ne spună e veridic ori nu documentul”, a anunțat Dodon că le-a cerut acest lucru persoanelor responsabile de la Banca Națională și Procuratura Generală, care au fost la ședința Consiliului de Securitate.

În paralel, oamenii legii fac investigații pentru a stabili de unde s-au făcut scurgerile de informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram