/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Numiri la Guvern: Șefi noi la APP, Poliția de Frontieră și Cancelaria de Stat

missing
18 iulie 2019, ora 13:23

Trei numiri au fost făcute astăzi la ședința Guvernului. Cabinetul de miniștri a desemnat șefi noi la Agenția Proprietății Publice, la Cancelaria de Stat și la Poliția de Frontieră. 

Andrei Spânu a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului. Maia Sandu a precizat că acesta are experiență de lucru și în instituțiile publice și în sectorul privat și va putea organiza bine munca.

Șefa Guvernului i-a cerut noului conducător al Cancelariei de Stat să verifice activitatea Fondului de Investiții Sociale din Moldova, care se află în subordinea instituției, învinuindu-l pe actualul director al fondului Iurie Chiorescu că ar admite mai multe ilegalități.

Membrii Guvernului au numit un șef nou și la Agenției Proprietății Publice. Funcția a fost ocupată de Eugeniu Moraru. Acesta a lucrat în primii ani din carieră în organele de drept, iar din 2015 până acum a lucrat în domeniul privat,  restructurând companii  aflate în criză.

Rosian Vasiloi a fost înaintat la funcția de șef al Poliției de Frontieră. „Este un cunoscut activist civic. A fost anterior adjunct al șefului IGP. A devenit cunoscut și din cauza fake-urilor din presă”, l-a prezentat ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Șefa Guvernului i-a cerut lui Vasiloi să-și depună tot efortul pentru combaterea schemelor de contrabandă la hotarele R. Moldova.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram