/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Câțiva pui de cocostârc, care-și aveau cuibul într-un copac bătrân, salvați

18 iulie 2019, ora 00:34

Câțiva pui de cocostârc, care-și aveau cuibul într-un copac bătrân, au fost salvați. Salcâmul risca să se prăbușească în orice moment, fiind afectat de ploi și vânt. Operațiunea de salvare a păsărilor a avut loc într-un sat din raionul Soroca și a durat două zile.

Puii, patru la număr, au venit pe lume într-un cuib ce are peste 14 ani. Și copacul de salcâm este bătrân, iar după ultimele furtuni s-a înclinat periculos. Speriați că ar putea să cadă peste o casă de alături, sătenii din Inundeni au anunțat primăria comunei. Veniți la fața locului, reprezentanții autorității locale au estimat că salcâmul este afectat de la rădăcină și că riscul de a se prăbuși este destul de mare. Așa că, au pornit o adevărată operațiune de a salva casa din apropiere, dar și cocostârcii.

Nu am vrut să luăm puii pentru că noi știm că dacă iei puii și îi muți ei nu trăiesc. Am pus un pilon acolo și am priponit, cum se spune, am legat copacul”, Gheorghe Cojocaru, primar comuna Vasilcău.

Operațiunea de salvare a durat timp de două zile. Pentru a fixa pilonul, a fost nevoie de o macara. Din estimările autorităților locale, puii de cocostârc își vor putea lua zborul abia peste o lună.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram