/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Stamate și Năstase, despre „evadarea” lui Petic din sala de judecată

missing
18 iulie 2019, ora 18:10

Ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase și ministra justiției, Olesea Stamate au comentat incidentul de ieri, unde fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată chiar în timpul ședinței de judecată. 

Omenește îl înțeleg. Din punct de vedere al legii cred că și-a dat seama la timp, ar fi o ilegalitate și cred că de fapt a fost dat un semnal tuturor că este nevinovat și că nu-și dorește să fugă nicăieri. Eu cred că în situația lui Gheorghe Petic, înțelegem cu toții că este un arbitrariu. Ministerul de interne și poliția își fac datoria așa cum scrie în lege”, a spus Năstase.

Ministra justiției susține că orice lege trebuie respectată și cel care se face vinovat trebuie să fie tras la răspundere conform legii.

Legea trebuie să fie respectată indiferent de care caz se judecă și cum se judecă el. Atâta timp cât noi nu am reușit să facem în așa fel ca instanța de judecată să funcționeze doar având în capul mesei legea, nu înseamnă că noi putem permite să încălcăm legea. Legea trebuie respectată. Judecătorii vor reacționa doar în limitele legii, dar până atunci trebuie să ne asigurăm că legea este respectată de toți”, a menționat Stamate.

Ieri a avut loc ședința de judecată în primul dosar al fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta a fugit din sala de judecată. Din surse ale TV8, acesta s-ar mai fi bătut cu câțiva polițiști. Apărarea lui Petic a cerut revocarea măsurii de arest. Cererea depusă de avocați a fost respinsă. Magistrații nu i-au acceptat nici pe doi deputați în calitate de garanți pentru eliberarea lui Gheorghe Petic din închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram