UPDATE: 14:19 Instanța de judecată nu i-au acceptat pe doi deputați în calitate de garanți pentru eliberarea lui Gheorghe Petic din închisoare.

UPDATE: 13:24 Magistrații au respins cererea avocaților de a-l elibera pe Gheorghe Petic. Apărarea fostului polițist de frontieră v-a înainta o cere de eliberare sub garanția personală a doi deputați.

Este o decizie ilegală, ca toate deciziile adoptate. Instanța de judecată în ședința precedentă a spus că procurorul a telefonat al penitenciar și a dat comandă să nu fie adus, iar azi procurorul în ședință spune că asemenea acțiuni nu a întreprins”, a spus avocata lui Petic, Angela Istrate.

Acesta solicită Procuratura Generală „să fie informată prin faptul abuzurilor comise de către procuror.”

UPDATE: 13:14 Judecătorii s-au retras în deliberări pentru a decide dacă va fi sau nu eliberat fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic. 

Gheorghe petic a fost întrebat dacă s-au schimbat sau nu condițiile de detenție a acestuia, după schimbarea puterii în stat.

S-au schimbat condițiile din penitenciar, doar faptul că am fost adus din subsol la un etaj mai sus”, a răspuns Petic.

UPDATE: 11:23 Susținătorii lui Petic au ieșit din sala de judecată și se află în fața Curții de Apel Chișinău. Aceștia scandează: „Jos mafia”, ”Petic la libertate”, „Vrem justiție, nu corupție”.

s-a înaintat recuzarea

UPDATE:11:15 Gheorghe Petic a fost adus în sala de judecată.

În sala de judecată Gheorghe Petic a fost întrebat dacă crede că va fi eliberat. Acesta a spus: „Nu, nu voi fi eliberat pentru că este un joc ai lor”.

Azi se examinează cererea privind revocarea măsurii de arest care a fost depusă ieri de avocații lui Petic și respinsă instanța de judecată.

UPDATE: 11:13 Magistrata a anunțat că ședința este cu ușile închise.

Fostul polițist de frontieră este deținut în penitenciarul 13, după ce a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, el este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut, în care ar fi fost implicați și demnitari de stat.

: