/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Detalii! Cum a sunat sentința în cazul profesorului turc condamnat definitiv la șapte ani de închisoare

19 iulie 2019, ora 16:12

Sursele TV8 au anunțat detalii despre sentința de condamnare  pe care a primit-o recent fostul director al Filialei Durlești a liceului „Orizont”, Riza Dogan, unul dintre cei șapte cetățeni turci expulzati din Republica Moldova în septembrie anul trecut. Acesta a fost găsit vinovat de terorism și afiliere la gruparea lui Fethullah Gülen, care ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat în Turcia.

Sursa a mai precizat că alți trei profesori turci, care au fost expulzați din Moldova, își așteaptă sentințele în prima instanță. Ședințele de judecată au fost amânate pentru lunile august și septembrie.

În luna martie, directorul financiar al rețelei de licee „Orizont”  a fost condamnat în Turcia la nouă ani de închisoare, iar alți doi profesori din acest liceu au primit șase și, respectiv, nouă ani de detenție.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram