Fratele președintelui Republicii Moldova a obținut 15% din acțiunile companiei de construcții „Archplay Development”, fondată de Igor Chaika, fiul procurorului general al Federației Ruse, scrie RBK.ru.

Alexandru Dodon a devenit co-proprietar al companiei. Igor Chaika a confirmat acest lucru pentru sursa citată și a precizat că Dodon a investit în capitalul „Archplay Development”, fără să dezvăluie condițiile tranzacției.

Potrivit lui Igor Chaika, Alexandru Dodon va conduce Departamentul de construcții al companiei. Antreprenorul rus a mai spus că firma sa de construcții își desfășoară activitatea doar pe teritoriul Rusiei și nu intenționează să se extindă în Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon a recunoscut anterior că are relații de prietenie cu  Igor Chaika. În august 2017, omul de afaceri rus a sponsorizat cu 70 de mii de euro fundația de caritate „Din Suflet” creată și administrată de prima doamnă Galina Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!