/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Fratele lui Igor Dodon, partener de afaceri cu Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei

missing
19 iulie 2019, ora 13:49

Fratele președintelui Republicii Moldova a obținut 15% din acțiunile companiei de construcții „Archplay Development”, fondată de Igor Chaika, fiul procurorului general al Federației Ruse, scrie RBK.ru.

Alexandru Dodon a devenit co-proprietar al companiei. Igor Chaika a confirmat acest lucru pentru sursa citată și a precizat că Dodon a investit în capitalul „Archplay Development”, fără să dezvăluie condițiile tranzacției.

Potrivit lui Igor Chaika, Alexandru Dodon va conduce Departamentul de construcții al companiei. Antreprenorul rus a mai spus că firma sa de construcții își desfășoară activitatea doar pe teritoriul Rusiei și nu intenționează să se extindă în Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon a recunoscut anterior că are relații de prietenie cu  Igor Chaika. În august 2017, omul de afaceri rus a sponsorizat cu 70 de mii de euro fundația de caritate „Din Suflet” creată și administrată de prima doamnă Galina Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram