Compania străină care gestionează Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții „Henley & Partners” a reacționat după ce Igor Dodon a anunțat suspendarea proiectului.

Compania susține că „în conformitate cu procedura standard de schimbare a Guvernului, există un proces de evaluare a tuturor ministerelor, inclusiv a programului MCBI. Guvernul a informat biroul de implementare a MCBI că dorește să revizuiască programul și companiile-furnizori de servicii de administrare, pentru a se asigura că acesta aduce beneficii suverane și sociale maxime Republicii Moldova și poporului acesteia”, se spune într-un comunicat d epresă emis de „Henley & Partners”.

Reprezentanții firmei precizează că cele 34 de cereri care au fost acceptate deja în acest Program urmează a fi prelucrate complet. Deocamdată, nu vor fi acceptate alte solicitări, lucru anunțat și ieri de Dodon.

„Henley & Partners” a enumerat și un șir de beneficii pe care le are Programul de cetățenie prin investiții, principalul fiind suplinirea economiei R. Moldova cu lichidități, capital străin necesar țării și investiții în proiecte de susținere a socieții civile.

Compania anunță că din solicitările depuse până la acest moment de cetățenii străini în cadrul acestui Program rezultă că aceștia sunt gata să investească în R. Moldova circa 18 milioane de euro.

Ieri, Igor Dodon a anunțat că Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții a fost suspendat pentru o perioadă nedeterminată de timp, până când noua guvernare va analiza acest proiect și va verifica toate companiile locale care au fost implicate în schemă. Subiectul a fost discutat la ședința  Consiliului Suprem de Securitate.

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții a fost înghețat

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!