/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Riscuri la o companie de asigurări. Igor Dodon a anunțat ce măsuri vor fi luate

19 iulie 2019, ora 07:36

Compania de asigurări „Moldasig” risca să fie vândută pe bani mărunți, însă autoritățile au reușit să stopeze procesul. Despre problemele apărute în domeniul asigurărilor s-a discutat ieri la ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare au prezentat un raport.

Potrivit șefului statului, au fost încercări de a vinde „Moldasig”-ul cu 15 milioane de lei, în timp ce compania are active de 600 de milioane de lei.

„Atunci când au fost puse sechestre, în contextul fraudei bancare, a fost și Moldasig. În următoarele zile se planifica vânzarea acestei companii de asigurări, emisiei suplimentare, care este foarte mare. Se încerca înstrăinarea cu 15 milioane. A fost sistată această vânzare. A fost luată decizia ca statul să rămână în continuare proprietar, s-o reevalueze și să o vândă la preț real de piață”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Președintele mai spune că „Moldasig” va fi vândută ulterior la un preț mult mai bun, iar banii încasați vor putea fi folosiți pentru a acoperi furtul miliardului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram