/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Sergiu Sîrbu, despre „proiectul diabolic” al majorității parlamentare: „Încălcați Constituția”

missing
19 iulie 2019, ora 14:03

Parlamentul dezbate în aceste clipe proiectul ce prevede interpretarea unor articole din Legea Procuraturii, care vizează numirea procurorului general interimar. Democrații acuză majoritatea parlamentară că atentează la independența Procuraturii și fac o imixtiune în puterea judecătorească.

„Acest proiect de lege este diabolic, care vine ca o veritabilă tentativă de uzurpare a puterii judecătorești în R. Moldova. Reprezintă un atac la independența Procuraturii. Dați cu piciorul la Consiliul Superior al Procurorilor și îl eliminați din acest proces de numire a procurorului general”, a acuzat democratul Sergiu Sîrbu.

Democratul mai spune că prin modificările care se propun la Legea Procuraturii s-ar încălca principiul separării puterilor în stat, dar și Constituția, care prevede că Consiliul Superior al Procurorilor este un organ autonom și nimeni nu-i poate dicta.

„Am ținut cont de prevederile constituționale, dar și de un document foarte important care a fost adoptat de Parlament, care declară caracterul captiv al statului”, le-a răspuns democraților Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

Majoritatea parlamentară a propus interpretarea articolelor din Legea Procuraturii, pentru ca  să fie stipulat expres în lege că procurorul general interimar este desemnat de CSP, prin decret prezidențial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram