Capitala Afganistanului a fost zguduită de o nouă explozie de proporții. Deflagrația, ce s-a produs lângă o universitate, a luat viața a cel puțin opt oameni, iar alții 33 au fost răniți. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Bomba a explodat chiar în fața porților Universității din Kabul. Martorii au povestit cum oamenii, prinși pe stradă, încercau disperați să găsească un loc sigur.

Am văzut cum oamenii alergau în toate părțile. Toți erau speriați de zgomotul produs de explozie. La un moment dat, am simțit cum urechile mi se înfundaseră.

Mă aflam nu departe, dar am avut noroc de clădirea din apropiere, care m-a protejat.

Un profesor de economie la Universitate a precizat că în timpul exploziei mai mulți avocați dădeau examenul pentru a deveni judecători. În deflagrație și-au pierdut viața cel puțin opt oameni. Iar cei care s-au ales cu răni au fost transportați la spitalele din Kabul.

Deocamdată, nu este clar dacă atacul a fost comis de un sinucigaș sau este vorba de o bombă detonată de la distanță. Atât grupul taliban, cât și grupul islamic au negat că ar avea vreo legătură cu această explozie. Ultimul atac de acest gen a avut loc la Universitatea Americană din Kabul, în 2016. Atunci, 13 persoane au fost ucise, majoritatea fiind studenți.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!