/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ambasadorul UE: Reforma justiției trebuie să fie profundă. Esența acesteia este de a face justiția cu adevărat independentă

missing
20 iulie 2019, ora 10:04

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, susține că reforma justiției trebuie să fie profundă. Esența acesteia este de a face justiția cu adevărat independentă. În opinia diplomatului, trebuie să se insiste pe faptul ca legile să fie respectate, trebuie să se insiste pe faptul ca proiectele de legi care au fost elaborate în acest domeniu să fie adoptate în curând.

„Trebuie să se insiste pe documente strategice privind reforma justiției și aceasta va însemna că trebuie distrus sistemul care influența asupra deciziile judecătorilor, care făcea judecătorii și Procuratura dependente”, a declarat ambasadorul UE în platoul emisiunii Piatnița s Anatoliem Golea, la RTR Moldova.

În opinia ambasadorului, printre judecători și procurori sunt oameni care simt onoarea și datoria profesională de a-și vedea profesia cu un respect mai mare din partea cetățenilor. „Se va putea baza pe acești oameni pentru corectarea acestei situații”, spune Peter Michalko.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram