/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

PDM a cheltuit, în prima jumătate de an, 43 de milioane de lei. 18 milioane - doar pentru presă și materiale promoționale

missing
20 iulie 2019, ora 16:05

Partidul Democrat a cheltuit, în prima jumătate a anului curent, peste 18 milioane de lei doar pentru presă și materiale promoționale, arată raportul prezentat de formațiune la Comisia Electorală Centrală. În total, în primele 6 luni, democrații au cheltuit peste 43 de milioane de lei.

Din totalul cheltuielilor, peste 20 de milioane PDM a alocat alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Conform raportului, pentru presă și materiale promoționale s-au făcut cele mai mari cheltuieli – 18 milioane.

Pentru întreținerea și locațiunea sediilor PDM a cheltuit 2,7 milioane, pentru deplasări în țară și peste hotare – 416 mii, iar pentru cheltuieli de personal – 362 de mii de lei.

Totodată, în prima jumătate de an Partidul Democrat a primit donații de peste 8 milioane de lei, toate de la persoane fizice și în numerar. Potrivit Ziarului de Gardă, printre donatori nu se regăsește fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, cel despre care Pavel Filip declara recent că era unul dintre cei mai importanți sponsori ai partidului. Un aport financiar important la bugetul partidului însă, potrivit rapoartelor financiare pentru anii trecuți , Vlad Plahotniuc nu a avut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram