„Nu sunt legat de mâini și nici nu am fost niciodată. Întotdeauna am votat așa cum am considerat că este legal și corect”. Declarația îi aparține actualului președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață  și a fost făcută ca răspuns la întrebarea dacă în CSM se fac influențe.

Magistratul susține că a votat de multe ori împotriva promovării unor judecători în funcții, chiar dacă nu a scris opinii separate în acele cazuri.  „Acum este indicat numărul de voturi, dar până acum nu era indicat. În privința la unii președinți și în privința la unii judecători care au fost promovați au fost cazuri când am fost împotrivă. Chiar au fost cazuri când a fost unicul meu vot împotrivă. Chiar s-a mizat ca să fie al șaptelea vot al meu, însă nu l-am dat. De restul colegilor eu nu răspund, dacă au fost cu mâinile legate sau nu”, a spus Musteață în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Acesta a recunoscut că și-a dat votul pentru Mihai Poalelungi atunci când a fost desemnat judecător la Curtea Constituțională și și-a motivat decizia: „L-am votat că era președinte și ce a făcut pentru sistem, pentru faptul că au fost niște modificări legislative efectuate care au adus plus valoare pentru sistem”. Musteață dă asigurări că nu cunoștea despre faptul că Mihai Poalelungi ar fi fost influențat politic.

De asemenea, magistratul a dezvăluit că știa despre un alt candidat care avea șanse mari să ocupe locul lui Poalelungi la CSJ, dar funcția i-a revenit lui Ion Druță.

„Eu cunoșteam altă informație, de altă persoană, până la ultima sută de metri”, a precizat Musteață, negând că la CSM concursurile pentru funcții importante din sistemul judecătoresc ar fi aranjate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!