/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

După declarațiile lui Năstase, reprezentanții Procuraturii spun că nu au tăinuit scrisorile venite din Elveția

missing
22 iulie 2019, ora 14:54

Procuratura infirmă declarațiile ministrului afacerilor interne cu privire la tăinuirea unor solicitări, venite de la organele de drept din Elveția și tergiversarea răspunsului din partea Procuraturii către partea elvețiană.

Într-un comunicat de presă reprezentanții instituției au venit cu următoarele precizări:

„La data de 3 iunie 2019, Procuratura Generală a recepționat, prin intermediul Ministerului Justiției al Republicii Moldova, o scrisoare prin care autoritățile elvețiene informau, sub clauza expresă a păstrării confidențialității, că ar deține informații referitor la unele tranzacții suspecte în care ar fi implicate unele persoane publice din Republica Moldova şi oameni de afaceri, solicitând procurorilor să comunice instituțiilor de drept din Elveţia dacă au nevoie de mai multe informații pentru a le investiga. A doua zi, Procuratura Generală a Republicii Molodova a răspuns autorităților din Elveţia că este gata să coopereze la investigarea acestor tranzacții.

Ulterior, pe 18 iunie curent, Procuratura Generală a recepționat a doua scrisoare de la organele de drept din Elveţia, prin care au fost prezentate unele informații suplimentare.

Procuratura Generală a expediat neîntârziat respectiva informație Procuraturii Anticorupție, fiind dispusă începerea acțiunilor pe marginea acestui demers. 

Procuratura Anticorupţie a autorizat la judecătorul de instrucție ridicarea informației bancare de la instituțiile financiare din Elveția, a pregătit cererea de comisie rotatorie către autoritățile de drept din Elveția, iar la această etapă toate documentele sunt în proces de traducere.

Imediat ce va fi tradus, setul de acte va fi expediat autorităților elvețiene, conform demersului cu respectarea termenului în care au fost solicitate de către autoritățile competente ale Elveției”, se arată în comunicatul de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram