/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Gheorghe Petic povestește cum a avut loc contrabanda cu țigări la frontieră

missing
22 iulie 2019, ora 22:21

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic povestește cum se făcea contrabandă cu țigări la granițele R. Moldova. Acesta spune că ministrul de interne de atunci, Alexandru Jizdan știa despre aceste ilegalități, însă nu a acționat conform legii. Petic mai precizează că implicate în aceste scheme ar fi fost „persoane influente din Partidul Democrat”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totul a început în 2009-2010. Unii au fost aduși, iar meseriașii care își făceau treaba au fost dați afară. La frontieră o bună parte din țigări erau aduse din China prin regiunea transnistreană. Țigările care era adusăe pe teritoriul Republicii Moldova erau aruncate la o gunoiște. Ulterior, acestea erau scoase și fotografiate, după care le încărcau înapoi în microbuz și duse mai departe. Acolo au fost persoane influente Partidului Democrat. În mare parte, contrabanda cu țigări era făcută noaptea spre dimineață”, a spus Gheorghe Petic.

La Aeroport erau numiți în tură acei vameși permanenți. Ei știau cine este în tură. La anumită etapă totul era gestionat de anumite persoane”, a adăugat Petic.

Gheorghe Petic a fost eliberat din arest după nouă luni de detenție. Judecătorii Curții de Apel au anulat sentința instanței de fond, prin care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru viol, și au trimis cauza la rejudecare în aceeași instanță, dar în alt complet de judecată.

Petic s-a declarat nevinovat și a susținut că dosarul său a fost fabricat, după ce a dezvăluit mai multe scheme de contrabandă. Actuala guvernare l-a declarat drept deținut politic.

În calitate de polițist de frontieră, Petic a activat 21 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram