/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

MAI a intrat în posesia unei scrisori din Elveția: Există suspiciuni de spălare de bani pe numele lui Vladimir Plahotniuc

missing
22 iulie 2019, ora 12:38

Ministerul Afacerilor Internele (MAI) al Republicii Moldova a intrat în posesia unei scrisori parvenite din partea autorităților elvețiene. Potrivit acestora, autoritățile moldovenești urmau să confirme că au primit informații ce indicau că există suspiciunii de spălare de bani pe numele lui Vladimir Plahotniuc, ceea ce potrivit , termenul limită fiind 21 iunie curent. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul MAI Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.  

„Scrisoarea autorităților elvețiene a fost transmisă prin intermediul ex-procurorului Eduard Harunjen la Procuratura Anticorupție Adrianei Bețișor. Documentul însă a fost tăinuit de aceștia și instituțiile pe care le reprezentau în vederea obstrucționării oricăror anchete penale și internaționale împotriva lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, ministrul a mai precizat că Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor vor fi dați în căutare internațională, iar în curând ar urma să fie extrădați în Republica Moldova.

„Solicit demararea imediată a unei anchete interne și penale în cadrul Procuraturii Generale care să aibă drept subiect această tăinuire. Vinovații trebuie să răspundă imediat. Cer intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat și solicitarea de către aceștia a ridicării imunității parlamentare a lui Plahotniuc, Șor și alții și anunțarea acestora în căutare internațională”, a mai spus ministrul.

Andrei Năstase a mai declarat că toate persoanele implicate în acest dosar urmează să răspundă în fața legii, indiferent de poziția pe care o ocupă în stat. Ministrul le-a sugerat acestora să colaboreze cu structurile care vor ancheta acest dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram