/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Diacov dezvăluie despre ce a vorbit recent la telefon cu Plahotniuc

missing
23 iulie 2019, ora 22:54

Președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov spune că a vorbit recent la telefon cu fostul lider al formațiunii Vladimir Plahotniuc. S-a întâmplat după ce Diacov a fost numit președinte al fracțiunii parlamentare a PDM.

„M-a felicitat și mi-a urat să păstrez echilibrul partidului, să am grijă de membrii partidului ca fracțiunea să fie activă și bătăioasă”, afirmă Diacov.

Acesta spune că nu l-a întrebat pe Plahotniuc dacă intenționează să renunțe la mandatul de deputat. „Este un moment delicat despre care nu am vrut să întreb. Se va întoarce când va considera că este necesar. Dacă nu va considera, nu se va întoarce. Eu nu știu. Orice deputat răspunde în fața alegătorilor săi”, a motivat Diacov în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat dacă Vladimir Plahotniuc va fi sancționat pentru absențele pe care le acumulează la ședințele Parlamentului, Diacov a spus că nu s-au adunat foarte multe și de asta nu a fost abordat acest subiect. Democratul mai crede că Plahotniuc nu va beneficia nici de salariul de deputat: „De mai multe ori s-a tăiat din salariile deputaților care lipsesc”.

Dumitru Diacov afirmă că Vladimir Plahotniuc nu mai este nici membru al Consiliului Politic Național al PDM, pentru că nu mai are o funcție de conducere în cadrul formațiunii.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul R. Moldova imediat ce Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare. Potrivit unor surse, acesta s-ar afla în prezent în America.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram