/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ion Pleșca nu mai conduce Curtea de Apel Chișinău. Concurs pentru ocuparea fotoliului de președinte al instanței

missing
23 iulie 2019, ora 11:49

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat astăzi inițierea unui concurs pentru desemnarea unui nou președinte la Curtea de Apel Chișinău. Ion Pleșca, care a condus instanța până acum, a plecat din funcție, pentru că i-a expirat mandatul.

CSM a decis astăzi să-l numească în calitate de președinte interimar al instanței pe judecătorul Anatolie Pahopol. Pentru acesta și-au dat votul 7 membri ai CSM din cei nouă prezenți la ședință.

Pahopol va conduce instanța o perioadă scurtă, până la 10 august, când va reveni din concediu vicepreședinta Curții de Apel Chișinău Nelea Budăi. Aceasta va prelua interimatul funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău până la organizarea concursului și desemnarea câștigătorului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram