/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Bolboceanu confirmă că „Metalferos” era principalul finanțator al PD. Cine l-a amenințat să nu promoveze demonopolizarea întreprinderii

missing
24 iulie 2019, ora 22:14

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu confirmă că întreprinderea de stat „Metalferos” a fost principalul finanțator al Partidului Democrat și dezvăluie cum a fost amenințat de fostul său coleg de partid, Vasile Botnari, să nu se atingă de întreprindere și să nu mai promoveze ideea de demonopolizare a acesteia.

Bolboceanu susține că primele divergențe pe care le-a avut cu liderii partidului, imediat ce și-a început activitatea în Parlament, au fost legate chiar de această companie. În 2010, în Parlament au fost înregistrate mai multe proiecte de legi pentru demonopolizarea „Metalferos” și Bolboceanu ar fi început să le promoveze, chiar dacă spune că știa că membri ai PD au legături cu această întreprindere.

„Știam. Și lucrul acesta mi l-a confirmat deputatul Vasile Botnari, care s-a apropiat de mine și m-a avertizat că „Metalferos” este principalul finanțator al PD și trebuie să rămână instituție monopol de stat așa cum este, de altfel partidul rămâne fără finanțare. După acea discuție am încercat să explic că partidul are nevoie de finanțare, dar eu rămân pe poziția mea că acesta este un monopol care trebuie să fie demonopolizat”, a povestit Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fostul democrat susține că pe culoarele Parlamentului se vorbea atunci că, estimativ, prin compania „Metalferos” circulau sute de milioane de euro pe an.

Vom încerca mâine să-l contactăm pe Vasile Botnari pentru comentarii la acuzațiile care i-au fost aduse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram