/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Diacov nu se vrea lider al PDM. A dezvăluit ce persoane vrea să atragă în partid

missing
24 iulie 2019, ora 07:20

Mai multe persoane au fost deja „curtate” de președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov, în încercarea de a fi atrase în formațiune până la toamnă, când va avea loc congresul partidului. Câteva nume au fost anunțate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Dumitru Diacov îi vrea în echipă pe fostul democrat Andrei Popov, pe ex-ministrul Economiei, Alexandru Muravschi și mai vrea să-l întoarcă pe fostul deputat Alexandru Stoianoglo. Dar sunt în listă și „fețe noi”, despre care nu vrea să anunțe deocamdată.

„Stoianoglo este foarte liniștit, școlit. I-am propus locul cinci în listă încă în 2005, când era procuror al Găgăuziei. Nu am vorbit concret cu el, dar poate să considere asta o invitație. Am vorbit cu Popov. I-am dat de înțeles că întotdeauna a avut respect în partid și când era în PDM nu aveam neînțelegeri. Și mai sunt câteva persoane: Alexandru Muravschi… Cu mulți m-am consultat”, afirmă Diacov.

Președintele PDM a precizat că „nimeni nu este gata astăzi să se întoarcă în PDM”. „Până la congres mai este timp să se gândească. Eu o să-i sun să-i întreb. Loc este pentru toți în partid”, a continuat democratul.

Dumitru Diacov declară că nu intenționează să-și înainteze candidatura la funcția de președinte al partidului și mizează pe organizarea unui concurs transparent pentru a fi desemnat un lider nou al PDM: „Poate vom găsi o persoană tânără, poate nu una populară, dar cu sânge nou. Avem pe cineva în vedere. Va fi alegere la congresul din septembrie”.

Consiliul Politic Naţional al PDM a amânat congresul extraordinar al partidului, la care trebuia să fie aleasă noua conducere, pentru 7 septembrie, motivînd că este nevoie de mai mult timp pentru a pregăti un proiect de reorganizare a formațiunii și identificarea unor „fețe noi” pentru PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram