Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, va veni în curând la Chișinău. Invitația a fost lansată astăzi de prim-ministra Maia Sandu la finalul întrevederii pe care a avuto șefa executivului cu oficialul european la Bruxelles, Belgia.

În cadrul discuției, prim-ministra Maia Sandu a subliniat prioritățile actualului Guvern: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei. Aceste priorități urmează să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și partener de încredere.

Maia Sandu a menționat că aceste obiective vor reconstrui încrederea cetățenilor în Republica Moldova și vor stimula cooperarea dintre Moldova și UE. De asemenea, prim-ministra a accentuat necesitatea revenirii la sistemul electoral proporțional și organizarea unor alegeri locale libere și corecte în toamnă.

„Schimbările pe care le-am inițiat trebuie să asigure crearea unor instituții democratice în Republica Moldova, așa încât acest proces să fie ireversibil, precum și ridicarea nivelului de trai al tuturor cetățenilor noștri și asigurarea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diasporă să-și dorească să vină acasă”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Prim-ministra l-a felicitat pe David-Maria Sassoli cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Parlamentului European. În context, Maia Sandu a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European și Comisia Europeană pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării noastre.

La rândul său, președintele Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru ca Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată.

„Trebuie să demonstrați că aveți un sistem politic pluralist și acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră”, a adăugat președintele Sassoli.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!