/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Unul dintre candidații Parlamentului la funcția de judecător constituțional s-a retras din concurs

missing
24 iulie 2019, ora 15:42

Ion Guceac, unul dintre candidații Parlamentului la funcția de judecător al Curții Constituționale (CCM), s-a retras din concurs. Despre aceasta a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco. 

„Astăzi au loc interviurile pentru cele două funcții de judecători ai CCM. Până la acest moment au venit la interviu opt persoane. Au mai rămas încă șapte, pentru că un candidat ne-a comunicat că se retrage din concurs. Este vorba de Ion Guceac. Urmează să realizăm în continuare cele șapte interviuri și către ora 19:30, conform calendarului nostru, finalizăm interviurile”, a declarat președintele Comisiei.

Concursul pentru funcția de judecător al CCM constă din două etape. În prima etapă se analizează dosarele candidaților. Membrii comisiei acordă puncte în dependență de studii, experiență și reputația profesională.

În a doua etapă, cea a interviului, punctajul se acordă în funcție de răspuns. Candidații vor trebui să răspundă la zece întrebări. La scurt timp după finalizarea ultimului interviu, reprezentanții Comisiei vor face publică înregistrarea video a tuturor interviurilor.

La funcția de judecători ai CCM vor fi numiți candidații care acumulează cel mai mare punctaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram