/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Condițiile de detenție ale lui Bolboceanu: „Am stat pe o saltea din care curgea vata și mai mult nimic”

26 iulie 2019, ora 06:00

Fostul politician Iurie Bolboceanu face mai multe dezvăluiri din perioada când a fost deputat în Partidul Democrat. Pe lângă acestea, el a mai povestit și despre condițiile sale de detenție din subsolul Penitenciarului nr. 13. El fiind privat de libertate circa doi ani. 

Eram într-un podval, unde erau patru paturi. O saltea „ferfedețită” din care curgea vata și mai mult nimic. Asta în penitenciarul nr. 13. Acolo unde stăteam eu, era fără geam, sticlă la geam nu era. În martie îmbrăcam tot ce avem pe mine, aveam o carte care o puneam sub cap. Și iată așa două sau trei săptămâni am supraviețuit în aceste condiții. Eu nu am putut privi ceea ce a fost publicat în presă referitor la dosarul meu, timp de cam două luni. Eu nu aveam acces absolut la nimic”, a spus Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Iurie Bolboceanu, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, în luna martie a anului trecut, fiind găsit vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse. Peste câteva luni de detenție acesta a fost eliberat, iar dosarul intentat pe numele său a fost trimis la rejudecare în instanța de fond. Fostul politician a fost reținut la data de 17 martie 2017, iar la 20 iunie a acestuia an el a fost eliberat din detenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram