/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

UPDATE // Ofițerii CNA au ieșit cu mâinile goale după perchezițiile efectuate la Centrul pentru Achiziții în Sănătate

missing
26 iulie 2019, ora 09:17

UPDATE Doi ofițeri ai Centrului Național Anticorupție, care au făcut perchezițiile, au ieșit în mare grabă din clădirea în care își are sediul Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Oamenii legii nu aveau nimic în mâini și au refuzat să facă declarații pentru presă.

Șeful centrului, Ivan Antoci, s-a încuiat în biroul său, evitând să ofere vreun comentariu pentru presă.

Oamenii legii fac percheziții în această dimineață la Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Potrivit primelor informații, verificările au loc în dosarul insulinei.

Ofițera de presă a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi a precizat pentru TV8.md că perchezițiile au loc în biroul șefului centrului, Ivan Antoci, dar și la sediul companiei „Esculap Farm” care a câștigat licitația pentru livrarea insulinei.

Amintim că secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gâlcă, a vorbit anterior despre ilegalitățile care s-au comis în cadrul licitației pentru procurarea insulinei. Aceasta a fost câștigată de o companie care a livrat un preparat produs în Ucraina, biosimilar al insulinei. Mai mulți pacienți ar fi anunțat că preparatul a produs reacții adverse.

Revenim cu detalii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram